sobota 2. října 2010

Stream of Passion: něžné kvítko s houslemi

Stream of Passion jsou symfonicky metalový keřík, zasazený v roce 2005 Arjenem Lucassenem. Jejich alba disponují krásnými hudebními prvky, zato najít pěknou promo fotografii je skoro nemožné! Ano, znám Google, vážně :)

Ta holka: Marcela Bovio (vokál, housle, texty)
Založeno: 2005
Země původu: Holandsko
Žánr: progressive/symphonic metal
Diskografie: Embrace The Storm (2005), Out In The Real World EP (2006), The Flame Within (2009)
Loved Tracks: Wherever You Are, Pain, Spellbound, Haunted, Computer Eyes
Web: www.streamofpassion.com

Jemnou a přitom velmi energickou metalovou smršť kapely Stream of Passion bych pro vaši představu přirovnala například k hudbě After Forever, Nemesea nebo možná i Within Temptation. Skupina byla založena v roce 2005 frontmanem kapely Ayreon Arjenem Anthony Lucassenem. Objevil Marcelu Bovio, zpěvačku skupiny Elfonía, a poté, co s ní natočil party pro své album, se rozhodl založit úplně novou skupinu. Spolu s dalšími muzikanty dali dohromady první album, "Embrace the Storm". Jelikož všichni členové žili tisíce kilometrů od sebe (Holandsko, Švédsko a Mexiko), většina tvorby probíhala po internetu.
 
Stream of Passion (Proud vášně) je hudba vcelku mírná, jemná, bez přílišných psychedelických a děsivých zvratů. Některé kousky mají až hitové ambice. Celkově se však jedná o velmi pěkně vybroušený materiál včetně různých detailů. Vydařené debutové album otevírá výrazná skladba "Spellbound" a nad temnými klávesami se vznáší Marcelin jemný hlas. A ty housle a bicí, ty se mi celkově hrozně líbí. A tak to pokračuje a na konci máte chuť pustit si to celé znovu.

Po vydání alba "Embrace The Storm" následoval v roce 2006 singl "Out In The Real World" a posléze živé DVD "Live in the Real World". Bohužel, v té době se Lucassen chtěl soustředit na tvorbu nového materiálu pro Ayreon, a proto oznámil, že z kapely odchází. Následně projekt opustili také další dva členové. I přes tyto personální změny skupina neskončila a během roku 2009 vydala další, prozatím poslední album "The Flame Within".
Publikováno 25.4.2009

Videoklip k songu Passion. Líbí!
 

Žádné komentáře:

Okomentovat