středa 10. června 2015

Co mě baví: PVRIS


PVRIS se překvapivě nečte stejně jako CVLT nebo LYNN GVNN, i když se to nabízí. A nemá to nic společného s purismem nebo se snahou být přehnaně PURE (eh, PVRE), jak jsem si původně mylně myslela. Název skupiny znamená a čte se "Paris". Hlas na nahrávkách patří  frontwoman vystupující pod přezdívkou Lynn Gunn. Tahle atypická slečna má na jedné straně hlavy vyholenou část vlasů a přerušovaně i obočí. Skládá většinu textů i hudebního materiálu, i když se na výsledku podílejí všichni tři členové kapely (bubeník se k nim přidal až před odjezdem na turné). PVRIS mají výraznou a promyšlenou image, většina jejich prezentace je černobílá a rádi si hrají s analogovými prvky. Jejich první tzv. dlouhohrající album White Noise se tematicky věnuje duchům, vzpomínkám a paranormálním jevům.

Lynn Gunn se v mládí nechala inspirovat kapelami Paramore a Jimmy Eat World, což je v jejím vokálním přednesu občas trošku poznat. Jde ale jen o lehkou osvěžující inspiraci v rámci masivní vlny velmi příjemných zvuků. Nejvíc bodů ode mě kapela získává za zajímavé elektronické ruchy proplétající se celou deskou - a zejména za téměř post-rockové ozvěny v některých instrumentálních pasážích. Nic z toho nepůsobí vynuceně, perfektně to zapadá do celkové image vážných, tajemných a někdy skoro i stydlivých rockerů. Vsadím se, že naživo je to navíc mnohem lepší rokenrol, než se z nahrávek zdá (zejména v dobře nazvučeném sále) a docela bych to ráda viděla. Těším se, co z nich dál vypadne. Zahoďte označení 'elektropop' a 'pop punk', PVRIS mají na víc.






Za úplně první zmínku o PVRIS, co mě nakopla, děkuji femalefrontedbandsconfessions. A pak že ty sociální sítě k ničemu nejsou.

Ta holka: Lynn Gunn (celé jméno Lyndsey Gunnulfsen) má 21 let a žije ve vztahu s přítelkyní Alexou.
Založeno: 2012
Země původu: Massachusetts USA
Žánr: alternative rock, experimental,
Diskografie: Paris EP [2012], Acoustic EP [2014], White Noise [2014]
Loved tracks: St. Patrick, My House, Smoke, Eyelids
Website: http://www.pvris.com

Zdroje:
http://en.wikipedia.org/wiki/PVRIS
http://profoundco.com/blogs/news/15971176-pvris-performs-in-nj
http://altpress.tumblr.com/
http://lynnpvris.tumblr.com/faq
http://femalefrontedbandsconfessions.tumblr.com/tagged/PVRIS


Žádné komentáře:

Okomentovat